Справжній феномен: Стало відомо, чому в Кіровоградській області найменше хворіють COVID

Коронавірус в Україні продовжує атакувати людей і багато областей вже стали "червоними". Цікаво, що в Кіровоградській області такого "горіння" не спостерігається, тут в лікарнях заповнено всього 30% ліжок. Парадокс цього явища пояснили в ТСН, передають Патріоти України.

Головлікар Центральної міської лікарні Олександр Артюх повідомив, що станом на 20 жовтня в лікарні перебувають близько 70 "ковідних" хворих, що становить близько 30% від заповнюваності ліжок.

Медики сподіваються, що вони не будуть відчувати такий пік, як був навесні 2021 року й у них вистачить сил і персоналу побороти цю хвилю. У міськраді Кропивницького вважають, що інфекцію гальмують жорсткі обмеження в транспорті.

Комунальні автобуси й тролейбуси їздять наполовину заповненими. На зупинках, звичайно, черги. Люди незадоволені, але вже звикли й змирилися. До речі, в області дуже багато бажаючих вакцинуватися, люди стоять у чергах до центрів, щоб зробити щеплення.

Пенсіонерів вакцинують прямо біля їхніх будинків. Для цього були організовані виїзні пункти вакцинації в комунальному транспорті, які виїжджали саме в мікрорайони приватного сектора, де проживає переважна більшість населення пенсійного віку. Це також рятує лікарні від напливу пацієнтів, припускають у міському управлінні охорони здоров'я.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...