Справжній герой неба: Український пілот встановив рекорд Повітряних сил, здійснивши 300 бойових вильотів

Військовий льотчик-штурмовик Повітряних сил ЗСУ, підполковник Ростислав Лазаренко здійснив свій 300-й бойовий виліт і зміг встановити унікальний рекорд серед інших українських льотчиків. Сам Лазаренко вважає, що досягнення - не привід для гордості, кожен політ супроводжується серйозним ризиком для життя, передають Патріоти України.

Як повідомляє Армія.Інформ, підполковник Повітряних сил ЗСУ, військовий льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко 13 травня здійснив свій 300-й бойовий виліт.

Лазаренко встановив унікальне досягнення серед інших пілотів Повітряних сил і став ближче до рекорду легендарного військового льотчика часів Другої світової війни Івана Кожедуба, якому вдалося виконати 330 бойових вильотів.

Сам Лазаренко, який став одним з перших, хто отримав Хрест бойових заслуг, а також нагороджений орденами Богдана Хмельницького трьох ступенів і За мужність III ступеня вважає, що його досягнення – не привід для гордості. Робота супроводжується серйозним ризиком для життя, тому льотчик відчуває інші емоції.

"Якщо хтось думає, що цим (300-м бойовим вильотом ) можна пишатися, то ви помиляєтеся. Емоції зовсім інші... Кожен раз відчуваєш страх, кожен раз перед зльотом ти думаєш, чи повернешся на цей раз, або, можливо, це останній політ", - заявив військовий льотчик.

За словами підполковника, багато з польотів, які вдалося виконати, важко згадувати, але пам'ять про них приходить у снах разом з побратимами, які загинули в боях.

"Ніколи не забуду, як Даня Мурашко встиг прокричати „Я відвернув", а вже за мить я побачив у дзеркало попадання ракети, ми летіли парою... Або коли по мені відкривали вогонь з буквально всього, коли знищував колони, і тільки після повернення розумів, що мій Су-25 побитий настільки, що ремонту не підлягає... Очевидно, що нормальна людина бігла б від усього цього, але не ти. Ти повинен бути тут, повинен вести за собою в бій, тому що там, на передку, тебе чекають наші воїни, які тримають лінію оборони до останнього подиху, і вони теж хочуть жити, вони теж втомилися від цієї війни, але вони стоять, і ми повинні, тому що за нашими спинами наші сім'ї, вся Україна і український народ", - підкреслив Ростислав Лазаренко.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...