Справжній красень! На Прикарпатті помітили рідкісного дикого кота - це пращур сучасної домашньої кішки

У Тернопільській області на території природного заповідника "Медобори" зафіксували тварину рідкісного виду - в Україні його вважають практично зниклим, передають Патріоти України.

Дикий кіт, який є пращуром сучасної домашньої кішки, прогулювався у лісових хащах й потрапив в об’єктив фотопастки, повідомляють співробітники заповідника.

Кіт лісовий – це хижий ссавець, занесений до Червоної книги України зі статусом "вразливий". Цей хижак є єдиним у своєму роді видом у фауні України.

Зовні дикий пухнастик майже не відрізняється від домашньої кішки – він має масивне тіло та невисокі ноги з великими ступнями. У тварини товстий відносно короткий хвіст із тупим кінчиком.

Забарвлення допомагає тварині бути непомітною в лісі – її хутро однотонне, зазвичай сіро-рудого кольору з мармуровим малюнком у вигляді розмитих видовжених темних плям.

"Для збереження кота лісового необхідно заборонити відстріл бродячих свійських котів у місцях існування виду, інтенсифікувати боротьбу з браконьєрством і посилити контроль за дотриманням правил утримання псів, а також створити заказники в місцях розмноження виду", – зазначено на сайті української Червоної книги.

Там додають, що нині тварину можна зустріти в Карпатському регіоні та в деяких районах Вінницької, Кіровоградської та Одеської областей.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...