Справжній прорив: Компанія Маска Neuralink успішно вживила чіп у мозок другого пацієнта

ї

Компанія Neuralink, яка належить мільярдеру Ілону Маск, успішно провела вживлення свого чіпа у мозок другого пацієнта, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Наразі Neuralink знаходиться в процесі тестування свого імпланту. Перший пацієнт, якому вживили чіп, завдяки пристрою здатний грати у відеоігри, переглядати інтернет-сторінки, писати в соціальних мережах і переміщати курсор на ноутбуці.

Маск, своєю чергою, не розкривав багато подробиць щодо другого учасника експерименту. Наразі відомо, що він, як й перший, також мав травму спинного мозку. Мільярдер розповів, що 400 електродів імплантату в мозку другого пацієнта працюють. Водночас на сайті Neuralink зазначається, що чіп має 1024 електроди.

"Не хочу наврочити, але, здається, з другим імплантатом все пройшло надзвичайно добре. Тут багато сигналу, багато електродів. Він працює дуже добре", - заявив Маск під час одного з подкастів. Також мільярдер очікує, що до кінця року Neuralink вживить чіпи ще восьми пацієнтам.

Neuralink

Neuralink є нейротехнологічною компанією, яка була заснована Маском у 2016 році. Основна мета компанії полягає у розробці інтерфейсу мозок-комп'ютер, що дозволить людям взаємодіяти з комп'ютерами та іншими електронними пристроями безпосередньо через мозкову активність.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...