Справжній рекорд: Французькі вчені зламали найдовший і найскладніший ключ шифрування за всю історію

Метод шифрування, який спеціалісти використовували для створення задачі, називається алгоритмом RSA, названим на честь його творців Рона Ривеста, Аді Шаміра і Леонарда Адлемана.

Вчені з Франції зламали найскладніший алгоритм криптографії, який до цього нікому не вдавалося подолати. Про це повідомляє Popular Mechanics, передають Патріоти України.

Алгоритм, який вони розв’язали, все ще вважається легшим за криптографію, яку використовують у випадках реальної безпеки, але міжнародні фахівці стверджують, що розв’язання навіть такого алгоритму є великим досягненням в обчислювальній техніці.

Зазначається, що вчені використовували безліч комп’ютерів, що працювали одночасно по всьому світові. Метод шифрування, який спеціалісти використовували для створення задачі, називається алгоритмом RSA, названим на честь його творців Рона Ривеста, Аді Шаміра і Леонарда Адлемана. У цьому алгоритмі дві сторони шифрують інформацію, використовуючи рекордне число, отримане множенням двох простих чисел разом.

Таким чином, французькі вчені побили попередній рекорд як по складності, так і за часом, вирішивши свою проблему з 240 цифрами за менший час, ніж команда з 232 цифрами. Треба відмітити, що криптографія – це наука про математичні методи забезпечення конфіденційності, цілісності і автентичності інформації. Розвинулася вона з практичної потреби передавати важливі відомості найнадійнішим чином. Для математичного аналізу криптографія використовує інструментарій абстрактної алгебри та теорії ймовірностей.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...