Справжній скарб: В Італії під шаром землі знайшли давньоримську віллу (фото)

В Італії недалеко від Верони виявили підлогове покриття і частину фундаменту давньоримської вілли. Археологи шукали її з 1922 року. Мозаїка часів Давнього Риму добре збереглася. Її фото опублікували на сторінці муніципалітету комуни Неграр-ді-Вальполічелла у Facebook, передають Патріоти України.

Скільки шукали

Всього розкопки тривали майже 100 років. У лютому археологи зупинили роботу через пандемію коронавірусу, проте у травні повернулися на майданчик.

Шукачі виявили фрагменти, які вже назвали "археологічним скарбом". Їх покривав кількаметровий шар землі, що обросла виноградниками.

Що далі

Головний археолог Верони Джанні де Цуккато заявив, що на площі близько тисячі квадратних метрів можуть бути й інші знахідки.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...