Спроба наповнити держскарбницю? "Слуга народу" хоче обкласти податками соцмережі і популярні онлайн-сервіси в Україні

Народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев подав у Раду законопроект, яким передбачається податком на додану вартість онлайн-сервісів і соцмереж. Відповідний законопроект опубліковано на сайті Верховної Ради, передають Патріоти України.

Законопроектом пропонується ввести податок на додану вартість для всіх постачальників електронних послуг. Відповідно до законопроекту, це стосується сервісів постачання зображень, текстів, фотографій, електронних книг і журналів, сервісів постачання відео за запитом, ігор, азартних ігор, включаючи постачання послуг з участі в таких іграх, сервісів для доступу до інформаційних, комерційних, освітніх та розважальних електронних ресурсів, сервісів облачного зберігання даних і інших.

Таким чином, в разі прийняття законопроекту податком буде обкладено такі компанії як Google, YouTube, Facebook, Apple, Microsoft, Adobe, Netflix, сервіс бронювання житла на кшталт Booking.com та багато інших.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...