"Спутник" не рятує: У Москві новий антирекорд зараження COVID-19

Попередній антирекорд за кількістю нових хворих у Москві був зареєстрований за попередню добу - 17 червня, тоді виявили 9 056 випадків.

У Москві за добу виявили новий максимум випадків коронавірусу – 9 120, а за 5 днів захворюваність у столиці РФ зросла на 54,4%. Про це заявила віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс".

Всього в Росії за добу виявлено 17 906 випадків зараження коронавірусом – максимальний показник з початку лютого. Померли за добу 466 осіб, одужали 4,86 млн осіб. Як повідомила віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова, приріст захворюваності в Росії цього тижня склав більше 34%. "Приріст захворюваності за останні п'ять днів цього тижня в порівнянні з п'ятьма днями минулого тижня склав 34,4%. По Москві ці показники вищі. В цьому ж інтервалі це 54,4%", - сказала чиновниця.

"В останні дві доби ми фіксуємо підйом смертності на 14%. Якщо до цього ми весь період, починаючи з грудня минулого року, фіксували зниження показників смертності аж до останніх днів, в останні два дні, на жаль, це зростання фатальних наслідків", - додала вона.

Голікова наголосила, що є три чинники, які впливають на рівень захворюваності: своєчасне тестування громадян, які захворіли на коронавірусну інфекцію, дотримання обмежувальних заходів і вакцинація. "Другий момент, який став причиною, про який теж не можна не сказати, що в цілому в світі і у нас відбувається мутація штамів нової коронавірусної інфекції", - сказала вона.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...