"Спутник" скрепам не допоміг: У Росії в кілька разів виросли темпи зараження COVID-19

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін визнав, що темпи зараження COVID-19 на всій території РФ останнім часом дуже високі. Експерти кажуть про нові штами, які не просто стрімко поширюються, але і призводять до серйозних ускладнень, інформують Патріоти України.

"Ще рано відмовлятися від дотримання рекомендацій фахівців і запобіжних заходів. Всі санітарно-епідеміологічні вимоги повинні дотримуватися неухильно", - заявив глава російського уряду. Мер Москви Сергій Собянін, відомий прихильністю до жорстких заходів боротьби з пандемією, заявив про необхідність інших рішень у зв'язку з поширенням коронавіруса в російській столиці. "За лічені дні кількість людей, які захворіли ковідом, зросла з 3 тисяч до 7. За попередніми даними, які будуть опубліковані завтра, кількість хворих буде більше 9 тисяч, це означає зростання в 3 рази", - зазначив глава Москви.

З його слів, подібна динаміка зростання захворюваності стала несподіваною для влади. "Більше 60% москвичів або перехворіли, або зробили щеплення, це великий популяційний імунітет. Звичайно, ми чекали не зростання, а зниження захворюваності. Але ми стикаємося, швидше за все, з новими штамами, більш агресивними і швидко розповсюджуваними. Ситуація у нас просто інша, і вона вимагає інших рішень", - резюмував Собянін.

За даними Росспоживнагляду, поширення індійського штаму коронавіруса за останні два тижні в РФ серйозно зросло. В цілому захворюваність коронавірусною інфекцією по Росії виросла за тиждень на 30%. Більш того, останнім часом через нехтування заходами безпеки захворювання фіксують у людей в двох вікових групах: 18-29 років і 30-49 років.

Раніше головний лікар московської лікарні в Комунарці Денис Проценко заявив про нову хвилю коронавіруса в Росії. На цей раз пацієнти переносять хворобу дуже важко. Крім цього, в Москві виявлено новий змінений індійський штам коронавіруса, відомий важкими наслідками. Ефективність "Супутника V" до нього тестують. Тим часом медики прогнозують, що восени в Україну може прийти нова хвиля коронавіруса, а також з'являться нові симптоми цієї хвороби.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...