США витратили мільйони на розробку роботів у стилі "Зоряних воєн", але заморозили проект з однієї причини (фото, відео)

США витратили мільйони доларів на проект зі створення парку крокоходів AT-AT у стилі "Зоряних воєн", який стартував у 1981 році в Університеті штату Огайо, але все ж його довелося "заморозити", передають Патріоти України.

Машина, схожа на комаху, з шістьма індивідуально керованими "ногами" була призначена для поля бою і отримала мільйони доларів урядового фінансування США. Тоді військові шукали способи подолати пересічену місцевість, на якій колісні машини не могли впоратися.

Цей химерний автомобіль, що отримав назву Adaptive Suspension Vehicle (ASV), був частиною десятирічного проекту, який у кінцевому підсумку згорнули. Доля ASV залишається загадкою, і ніхто не знає, чи зберігається він десь на складі або був списаний кілька десятиліть тому. Роберт МакГі і Кеннет Уолдрон з Університету штату Огайо написали наукову статтю, яка пояснює їх проект у 1986 році.

"У транспортному засобі використовувався принцип руху на ногах, а не на колесах або гусеницях, і він був призначений для демонстрації можливості використання систем цього типу для транспортування в дуже складних умовах місцевості", - зазначили вони.

Уточнюється, що одна з причин, по якій робот не виправдав очікувань і не увійшов до складу наземного флоту збройних сил, полягає в тому, що він міг виконувати завдання тільки з корисним навантаженням у 485 фунтів (220 кг).

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...