Стає все страшніше. Neuralink готова довірити роботам імплантувати свої чипи в мозок людей

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка збирається розпочати тестування інтерфейсу мозок-комп'ютер, мабуть, готова проводити роботизовану імплантацію мозкових чипів, пише Bloomberg, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, компанія поки що не назвала точної дати, але має намір провести першу імплантацію за допомогою робота-хірурга, який був виготовлений на замовлення. Глава компанії Ілон Маск наполягає на тому, щоб імплантація відбулася якомога швидше.

Основним каменем спотикання на початку тестування системи є те, що компанія ніяк не може знайти добровольця. Перший кандидат на отримання мозкового чипа має бути молодшим за 40 років, а також у нього мають бути паралізованими всі кінцівки. І найголовніше, учасник експерименту має погодитися видалити частину власного мозку та замінити його імплантом.

За словами біографа Ілона Маска Ешлі Венса, тисячі людей висловили зацікавленість у тому, щоб стати першими, хто отримає мозковий чип.

Можливо, їхній запал зменшили нещодавні новини про експерименти Neuralink на макаках-резус, які закінчилися моторошною смертю тварин.

Біограф Маска стверджує, що насправді тварини перебувають на об'єкті у Фрімонті в доброму здоров'ї. Деяким тваринам у мозок імплантували нові моделі, деяких відправили на пенсію до притулків, і тільки одну макаку-резус довелося приспати.

Раніше видання Wired із покликанням на власні джерела повідомляло, що під час експериментів мозок однієї з тварин просто розірвався після імплантації чипа. Розтин показав, що рідина з чипа потрапила в мозок мавпи, через що він настільки запалився, що почав виступати із задньої частини черепа.

У компанії Neuralink кажуть, що цей моторошний інцидент і всі інші, які були оприлюднені в останні місяці, були результатом людської помилки, а не несправного обладнання.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...