Стала дуже замкнутою, але не отримала допомоги: Ізраїльтянка, яка вижила під час минулорічного нападу ХАМАС, вчинила самогубство

В Ізраїлі наклала на себе руки 22-річна Ширел Ґолан, яка пережила напад ХАМАСу 7 жовтня 2023 року. Родина загиблої звинувачує державу в ігноруванні посттравматичного стресового розладу (ПТСР) в постраждалих від війни. Про це пише The Times of Israel. Видання зазначає, що молода ізраїльтянка скоїла суїцид 20 жовтня, в себе вдома у свій день народження, передають Патріоти України.

22-річна дівчина пережила різанину ХАМАС на музичному фестивалі Nova поблизу кібуца Рейм, яка відбулася 7 жовтня 2023 року та поклала початок війні у секторі Гази. Її рідні повідомили, що Ширел померла в результаті самогубства після річної боротьби з посттравматичним стресовим розладом.

"Ширел Ґолан, якій у неділю виповнилося 22 роки, мала провести день, святкуючи свої уродини з родиною. Натомість її знайшли мертвою в її будинку в громаді Порат, поблизу Нетанії. Її телефон був заповнений привітаннями друзів, які залишилися без відповіді", – пише видання.

Її брат Еяль Ґолан прокоментував самогубство сестри. Він звинуватив державу в тому, що вона не запропонувала Ширел необхідну допомогу для вирішення емоційних і психічних проблем.

"Я бачив, що у неї були симптоми посттравматичного стресу – замкнутість і дистанціювання від друзів. Я попросив її дбати про себе. Вона сказала, що жодної допомоги від держави не отримує — лише від Асоціації громади племені Нова. Якби держава подбала про неї, нічого б цього не сталося", – заявив Еяль Ґолан.

Про те, що дівчина пережила великий стрес і весь цей рік жила з психологічною травмою, розповіла і подруга Ширел Сангіта Сингх.

"Сьогодні Ширел Ґолан виповнилося 22 роки, але 7 жовтня вбило її сьогодні. Вона пережила бійню в Нові. У звітах йдеться, що Ширел покінчила з життям вдома. Але правда в тому, що позбавили її життя терористи. Понад рік вона жила з нестерпною травмою, яку вони залишили", – написала Сангіта у соцмережі Х.

Брат загиблої закликав уряд вжити заходів, щоб запобігти подібним трагедіям.

"Нас п'ятеро братів і сестер, і вона була наймолодшою. Уряд повинен прокинутися. Якщо цього не зробить, таких випадків буде більше. Якби держава забезпечила належний догляд, цього б не сталося. Я втратив свою сестру, але я хочу здійняти хвилю, щоб інші не втратили своїх близьких", – заявив Еяль Ґолан.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...