Сталася стрілянина: У Запоріжжі виник конфлікт між місцевим жителем та представниками ТЦК

У Комунарському районі Запоріжжя виникла конфліктна ситуація між місцевим жителем та представниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), які спільно з Національною поліцією України проводили заходи оповіщення. Під час інциденту військовослужбовцю довелося здійснити постріл у повітря. Про це повідомив Запорізький обласний ТЦК та СП. Військовослужбовці ТЦК звернулися до чоловіка з проханням надати військово-обліковий документ для перевірки, передають Патріоти України.

Однак, місцевий житель не мав при собі жодного документа і відмовився добровільно відвідати РТЦК для уточнення своїх даних. Ба більше, він почав агресивно висловлюватися, принижуючи військовослужбовців, і закликав перехожих на допомогу.

"Звісно, знайшлись бажаючи допомогти. Кілька чоловіків спробували застосувати фізичну силу до військовослужбовця", – зазначили в ТЦК.

У відповідь на загрозу військовий, аби захистити себе, попередив про намір здійснити постріл і, дотримуючись заходів безпеки, здійснив постріл у повітря.

Після інциденту розпочато службове розслідування, тривають слідчі дії для з'ясування всіх обставин конфлікту.

Важливо наголосити, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 560 від 16 травня 2024 року, перевірка військово-облікових документів може здійснюватися на вулиці, у громадських місцях, а також за місцем проживання чи роботи.

Для запобігання подібним ситуаціям громадяни повинні мати при собі необхідні документи:

  • Для призовників: посвідчення про приписку до призовної дільниці.
  • Для військовозобов’язаних: військовий квиток або тимчасове посвідчення.
  • Для резервістів: військовий квиток.

На це можна дивитися безкінечно: Один із найкращих нападників світу забив супергол ударом через себе (відео)

неділя, 20 жовтень 2024, 13:27

Нападник збірної Нігерії Віктор Осімген нагадав футбольному світу про себе, зазначають Патріоти України. У рамках дев’ятого туру чемпіонату Туреччини Галатасарай розгромив Антальяспор — 3:0. Найяскравішим моментом матчу став гол зіркового нападника. Фо...

В Україні діє ліміт на карткові перекази в 150 тис. грн: Чи можна обійти обмеження

неділя, 20 жовтень 2024, 12:42

З 1 жовтня набула чинності постанова Національного банку України № 102 про введення ліміту в 150 тисяч гривень на місяць на перекази зі своєї на чужу картку. Утім, є дві категорії осіб, які абсолютно законно можуть обходити це обмеження. Про це «ФАКТАМ...