Стало шоком для вcіх: Названо причину загибелі рекордсменки України в ДТП на трасі Київ - Прилуки

21-річна українська легкоатлетка Катерина Долган, яка 19 червня загинула в ДТП на трасі Київ – Прилуки, за попередніми даними, заснула за кермом. Дівчина прямувала додому після участі в київському ультрамарафоні, передають Патріоти України.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. "За попередньою інформацією, їхала після ультрамарафону, заснула за кермом, авто вилетіло з дороги", – написала вона.

Видання "Фокус" з'ясувало, що некерований транспортний засіб врізався в дерев'яну дошку, яка пробила лобове скло авто, що призвело до загибелі юної спортсменки. У жовтні минулого року уродженка Прилук потрапила до Книги рекордів України в номінації "Найдовший безперервний біг на біговому тренажері".

Щоб встановити це неймовірне досягнення, Долган довелося без упину бігти протягом майже п'яти годин.

Катерина навчалася в Київському університеті Драгоманова на кафедрі фізичного виховання. Серйозно легкою атлетикою дівчина захопилася в 16 років.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...