Стало відомо, яким способом найлегше заразитися коронавірусом

Сплески захворювань COVID-19 в Україні в цілому і в столиці зокрема відбуваються, серед іншого, через недотримання правил особистої гігієни і карантину.

У більшості випадків передача коронавіруса відбувається через руки. Саме тому українцям необхідно дотримуватися елементарних правил гігієни, передають Патріоти України.

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург в інтерв'ю "Укрінформ" .Чиновник повідомила, що сплески захворювань COVID-19 в Україні в цілому і в столиці зокрема відбуваються, серед іншого, через недотримання правил карантину.
"Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог ... До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що ніхто раніше не говорив: майже 90% захворювань передається через руки ", - зазначила Гінзбург.

За її словами, медична галузь вживає всіх необхідних заходів, щоб кількість нових хворих зменшувалася, але "щось повинні зробити самі громадяни".

Майже 90% випадків зараження відбувається через руки

"Тому що, якщо, наприклад, ви взялися за десять ручок різних установ і під'їздів, а потім потерли очей або під носом - ви можете захворіти. І навіть зараз не можна, щоб сіли десять чоловік і розпивали в обідню перерву кави, тому що в кожному потенційно є COVID-19 ", - резюмувала чиновник.
Джерело: Укрінформ

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...