Стало відомо про смерть майора ЗСУ, який пройшов Іловайський котел (фото)

У Києві 19 червня помер Роман Богатир - майор ЗСУ, заступник комбата 39-го батальйону, який пройшов Іловайський котел. Як повідомив у Facebook волонтер Станіслав Кушнаров, військовий помер через тромб в легеневій артерії, передають Патріоти України.

Депутат 7-го скликання Кам'янської міськради Андрій Іванченко в Facebook розповів, що загиблий крім боїв за Іловайськ отримав безліч травм, захищаючи незалежність України. Зокрема, в грудні 2014 року він отримав важку травму біля Кряківки, потрапивши в засідку терористів. Лави ЗСУ чоловік покинув в 2016 році і з того часу займався волонтерською діяльністю.

"За особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений 13 серпня 2015 орденом Богдана Хмельницького III ступеня", – розповів Іванченко. Попрощаються з уродженцем Кам'янського в понеділок, 22 червня, в Києві, на вулиці Новогоспітальна, 5.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...