Стало відомо, скільки Аваков заплатив за авіапереліт звільненого Марківа в Україну

З огляду на обмежене авіасполучення між Україною і Італією і карантинні обмеження в італійському регіоні Ломбардія, для авіаперельоту був орендований приватний літак Falcon.

Літак для повернення в Україну нацгвардійця Віталія Марківа був замовлений міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і ним же оплачений. Чартерний рейс обійшовся главі МВС приблизно в 800 тисяч гривень (836 244,50 грн). Звіт про витрати переданий в Нацагентство щодо запобігання корупції. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передають Патріоти України.

Марків прилетів в Україну вранці 5 листопада. Напередодні суд в Італії повністю виправдав нацгвардійця, і після трьох з половиною років під вартою українець отримав свободу. З огляду на обмежене авіасполучення між Україною і Італією і карантинні обмеження в італійському регіоні Ломбардія, для авіаперельоту був орендований приватний літак Falcon.

Автомобілі, які стоять на обліку у ТЦК, заборонили переміщати до інших областей: Нюанси нового закону про мобілізацію

неділя, 19 травень 2024, 6:42

ТЦК отримають дані від МВС стосовно автомобілів у власності підприємців та громадян для виконання ними військово-транспортного обов’язку. Крім того, для керівників підприємств введуть частковий наряд щодо передачі транспортних засобів. Переміщувати авт...

Варто знати: У Міноборони пояснили, чи потрібно заброньованим проходити ВЛК

неділя, 19 травень 2024, 6:30

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти ВЛК, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому військкомат має видати відповідне направлення. Як пояснили в Міноборони, якщо заброньовані військовозобов'язані не проходили медичний огляд протяг...