"Стань героєм!": У Варшаві встановили стенди із зображеннями військових ЗСУ, які обурили українців (відео)

У Варшаві встановили інсталяцію з зображеннями українських військових, які загинули у війні Росії проти України. Однак із вирізаними обличчями. Люди могли підходити позаду цих стендів і фотографуватися. Відповідні відео з'явилися у мережі, повідомляють Патріоти України.

Під кожним зображенням було зазначено дати народження і смерті військових та напис «Стань героєм».

Інсталяція обурила українців. Користувачі соцмереж зауважують, що потрібно було згенерувати неіснуючих військових, а не використовувати фото тих, хто загинув у війні РФ проти України.

Після хвилі обурення у соціальних мережах організатори перепросили і демонтували інсталяцію. «Щиро перепрошуємо за те, що образили ваші почуття. Звісно, це не було нашою метою. Навпаки, ми прагнули звернути увагу на величезну самопожертву, яку вимагає боротьба за свободу України, а через неї і Польщі. У цих графіках були використані фотографії реальних людей. Ці зображення були оброблені, і нам здавалося, що їх неможливо впізнати. Однак у наш час виявилося, що розпізнати цих реальних людей не є проблемою. Ми щиро перепрошуємо за це», – йдеться у заяві проєкту.

Організатори проєкту зауважили, що інсталяцію прибрали з публічного простору у Варшаві більше не експонуватимуть її.

Чому оформлення субсидії в Україні може затягнутися і що варто враховати: У ПФУ вказали на нюанси

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:36

В Україні триває кампанія, яка закликає оформити житлову субсидію на оплату комунальних послуг тих, хто не має коштів — на виплати припадає понад 15% сукупного доходу домогосподарства. Щоправда, при цьому оформлення може затягтися, проте не з вини прет...

Чому погода в Україні дивує аномальним теплом і що буде далі: Синоптикиня дала пояснення

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:24

Погода в Україні здивувала аномальним теплом. Метеорологічне літо почалося ще в середині травня і тривало практично до першої декади жовтня, передають Патріоти України. Яка причина такої аномальної погоди цього року, в інтерв'ю 24 Каналу пояснила Віра ...