Стан Леоніда Куравльова на фоні коронавірусу стрімко погіршується. Знаменитому артисту провели термінову операцію

Зірка радянського кіно втрачає пам'ять. Пацієнт вже не може самостійно їсти.

Відомий радянський та російський актор Леонід Куравльов переніс екстрену операцію. Операція пройшла успішно. Однак, артист як і раніше залишається в реанімації. Як повідомляє kp.ru з посиланням на джерело в охороні здоров'я, в артиста діагностували порушення складного рефлекторного ковтального акту, через що він не міг приймати їжу, зазначають Патріоти України.

85-річному Куравльову провели операцію та вставили в шлунок трубку.

"Зібравши необхідні дані, лікар прийняла рішення провести гастростомію з використанням відеоендоскопічних технологій. Артисту зробили надріз стінки шлунка і передньої черевної стінки, через які вивели спеціальну трубку для харчування. Через цю трубку їжа безпосередньо буде надходити в шлунок", – розповіло джерело.
Пізніше стало відомо, що лікарі діагностували у Куравльова тяжке ураження мозку. У нього виявили цереброваскулярну хворобу, яка вражає судини та призводить до порушення кровообігу головного мозку.

"Виявлено стійке зниження пізнавальної діяльності із втратою тією чи іншою мірою раніше засвоєних знань та практичних навичок. Порушення пам'яті та мови, розумового процесу та спогадів. Порушення функцій ковтання їжі. Наразі свідомість артиста перебуває на рівні поверхневого оглушення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поки що життєво важливі процеси в організмі артиста все ще активні: він сам дихає.

Леонід Куравльов: що відомо про актора

Леонід Куравльов відомий за такими фільмами, як "Іван Васильович змінює професію", "Афоня", "Живе такий хлопець", "З лебединого", "Ваш син і брат", "Золоте теля" та "Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо".


"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...