Стара рана дала про себе знати: Дмитро Ярош ліг під ніж, щоб врятувати поранену на Донбасі руку

Дмитру Ярошу в лікарні Дніпра провели операцію на руці через стару рану, отриману на фронті на Донбасі в 2015 році, яка тепер стала серйозно турбувати, і виникла загроза втрати кінцівки. Хірурги вичистили гній, що утворився всередині, витягли пошкоджені титанові пластини та шурупи, і врятували руку командувача Української добровольчої армії, колишнього лідера "Правого сектора". Про це Ярош розповів у своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

Операцію проводили в Дніпровській лікарні імені Мечникова, куди його вмовили знайомі медики звернутися для обстеження через ситуацію з рукою.

50-річний Ярош зізнався, що стара рана стала сильно даватися взнаки наприкінці 2021-го: "рука відмовилась функціонувати, почала нестерпно боліти та викликала високу температуру".

"Спочатку думав, що застудився, але потім виявилось, що все набагато банальніше: загноєння і всякі інші погані справ", - написав командувач УДА 14 січня.

Хірургічне втручання проводили якраз в період Новорічних і Різдвяних свят, і незважаючи на такий збіг обставин, медики миттєво вирішили всі операційні питання.

"4 години операції - і з мене дістали поламані та погнуті титанові пластини та купу саморізів (дещо лишили), відкачали стакан гною і ще щось добре зробили… До речі, як виявилося, українські кістки здатні гнути і ламати ізраїльський титан..."-розповів Ярош.

Він також додав, що руку лікарям вдалося врятувати, і не допустити сепсису, і тепер через пару тижнів він вже буде в строю.

Ярош тепло подякував усьому медперсоналу лікарні ім. Мечникова за високий професіоналізм.

"І йдеться не тільки про мене… У цій лікарні врятовані тисячі бійців, які отримали поранення під час російсько-української війни. Честь і слава українським медикам!" - йдеться в публікації.

Під час операції з руки Дмитра Яроша витягли пошкоджені титанові пластини і шурупи (фото: facebook.com/dyastrub)

У коментарях в мережі прості українці, а також волонтери та політики приєднуються до подяки лікарям і бажають Ярошу скоріше одужувати.

Нагадаємо, в січні 2015 року Ярош був поранений в зоні антитерористичної операції на Донбасі осколком реактивного снаряда "Град". Тоді йому провели дві операції, а ще через пів року рука знову почала турбувати, стали вилазити спиці та гайки, тому довелося знову йти на операцію.


Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...