Старенькі дуже зраділи: На Харківщині повернули власникам двох котів, які загубились під час евакуації (відео)

Господарі котів Річарда та Баксіка з Ізюму — люди похилого віку. Сімейну пару евакуювали з міста змерзлими та дуже знесиленими. Вони не хотіли їхати без своїх улюбленців, але довелося. Коти, налякані вибухами, вирвалися з евакуаційної сумки та втекли. Про це повідомив UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, який бореться за права тварин, передають Патріоти України.

"Засмучені власники насипали їм всюди корму, налили багато води та сподівалися, що скоро повернуться додому. Аж ось минув не один місяць. За цей час чоловік із жінкою собі місця не знаходили, переживаючи за своїх улюбленців. І допоки Ізюм не визволили, не було змоги про них дізнатися", — розповіли зоозахисники.

Після деокупації міста, волонтери благодійного фонду “Милосердя та здоров’я” привезли корми змученим окупацією тваринам. Також на прохання UAnimals вони погодилися пошукати Річарда та Баксіка. Дорога виявилася складною — волонтерам довелося йти пішки вісім кілометрів, бо проїхати через річку не було можливості. До того ж не все ще довкола розмінували.

"Дорогою до дому Річарда та Баксіка, вони годували безпритульних тварин міста та роздавали корми мешканцям для їхніх чотирилапих улюбленців. Як сказала одна із місцевих жительок, в Ізюмі дуже багато тварин постріляли окупанти, але й багато живуть на вулицях, покинуті господарями під час евакуації. Коли волонтери дійшли до місця призначення, то виявилося, що за Річардом і Баксіком доглядали сусіди. Коти були змучені, худі, хворі, де-не-де без шерсті, але живі. Їх відразу нагодували, забрали в переноски та доставили до родича власників у Київ", — повідомили рятівники тварин.

Кілька днів котам доведеться побути в клініці перед тим, як повернутися до щасливих господарів.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...