Старіший є тільки у Греції: У Миколаєві археологи знайшли міст кіммерійців, якому 3200 років

Перші письмові згадки про кіммерійців належать Гомеру, який у своїй «Одіссеї» писав: «Там країна і місто мужів кіммерійських…». Також про кіммерійців йдеться у Біблії і в ассірійських хроніках.

У Миколаєві на розкопках городища древніх кіммерійців "Дикий Сад" археологи виявили міст через кріпосний рів, якому 3200 років. Також були знайдені залишки кераміки, кілька господарських ям і архітектурна конструкція, призначення якої поки не з'ясували. Про це розповів старший викладач Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського Кирило Горбенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, археологи знайшли найстаріший міст через фортечний рів у Східній Європі. Він був побудований в 1250 році до н.е., тобто йому вже 3200 років. "Трохи старший за віком міст є тільки в Греції, він належить до спадщини мікенської (або ахейської) цивілізації і датується 1300 роком до н.е.", - розповів Горбенко.

Він підкреслив, що між цими мостами є принципова різниця: там подібна конструкція зроблена через яр, щоб проходило військо або проїжджали люди, а наш міст - це елемент фортифікаційної споруди. Він забезпечував прохід до Цитаделі городища. Основа моста була кам'яна, а зверху стояла дерев'яна конструкція.

"Дикий Сад" - городище древніх кіммерійців, розташоване в центрі Миколаєва. Це поселення існувало з середини XIII і до початку Х століття до нової ери.

Джерело: Укрінформ

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...