Стародавню фортецю з дивовижними артефактами виявили археологи в Одесі (фото)

Виявлені залишки валів, артилерійської батареї, яка була збудована одним із засновників міста - Францем де Волланом над схилом.

В Одесі під Приморським бульваром на глибині декількох метрів археологи знайшли залишки стародавньої фортеці а також артефакти турецького і античного періодів, передають Патріоти України з посиланням на Думскую.

9 грудня археологи та студенти-історики досягли позначки в два метри і виявили фрагменти кераміки, амфор і скіфського фаянсу.

Як розповів один з керівників робіт доктор історичних наук Андрій Красножон, виявлені залишки валів, артилерійської батареї, яка була збудована одним із засновників міста - Францем де Волланом над схилом.

"Сьогодні був знайдений фрагмент дуже показовий, з точки зору датувань - це турецький фаянс із західної Туреччини ... Тут же знайдені фрагменти амфор, причому, на мій погляд, тягнуть на VI століття до нашої ери. Крім того, ми знайшли фрагменти скіфської або фракійської ліпної кераміки, як її називають, місцевого виробництва. Ось під валами і повинно знаходитися те, що передувало деволанівській фортеці, а саме зруйнований в 1789 році замок Хаджибея", - пояснив історик.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...