Старша солдатка вирішила "підзаробити": На Рівненщині затримали військову районного ТЦК (фото)

На Рівненщині затримали військову районного ТЦК, яка за 13 тис. доларів допомагала уникнути мобілізації. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомила про це 5 вересня, передають Патріоти України.

За даними слідства, 43-річна старша солдатка за гроші обіцяла військовозобов’язаному допомогти із відстрочкою від мобілізації у воєнний час.

Встановлено, що для "вирішення питання" вона забезпечила своєму "клієнту" видавання військово-облікових документів про непридатність до служби в армії через стан здоров’я. А згодом мала вплинути на посадовців медико-соціальних експертних комісій, які б оформили для нього групу інвалідності.

Після отримання другої частини хабаря в 10 тис. доларів підозрювану затримали у порядку ст. 208 КПК України. Ще три тисячі вона отримала у якості авансу.

Зараз прокурори подали до суду клопотання щодо обрання для підозрюваної запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб. Військовослужбовиці загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Житель Львівщини отримав три повістки, але військові частини не брали його на службу: Що сталося і як покарали

четвер, 5 вересень 2024, 23:40

У Львівській області до 3 років позбавлення волі засудили 41-річного чоловіка, якого спочатку військові частини відмовлялись брати на службу, а згодом він проігнорував повістку, оскільки був нетверезий. Про це йдеться у вироку Стрийського міськрайонно...

"Не пройшла "моніторинг дотримання однострою": У Франківську дев'ятикласницю вигнали з ліцею через одяг

четвер, 5 вересень 2024, 21:55

В Івано-Франківську ученицю ліцею ім. Івана Пулюя не допустили до навчання і відправили додому начебто через начебто неналежний одяг. Про випадок, який стався 4 вересня повідомила мама учениці Ольга Ярошевич на своїй сторінці у Facebook, передають Патр...