Стартували виплати рівня "кінця епохи бідності": Хто з пенсіонерів отримає 7800 гривень у січні

В Україні почали виплачувати підвищені пенсії непрацездатним членам сім'ї загиблих чи померлих учасників АТО (ООС). Як повідомляють у Міністерстві соціальної політики, кожному з непрацездатних батьків (матері/батьку) та дружині (чоловіку) загиблих, померлих або зниклих безвісти осіб, які безпосередньо брали участь у антитерористичній операції, мінімальний розмір пенсійної виплати підвищили до 7 800 гривень, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що перерахунок здійснено автоматично для 3 361 особи, пенсія, в середньому, підвищена на 1 895 гривень.

У Мінсоцполітики додали, що наприкінці минулого року до Ради подали проект закону про покращення умов пенсійного забезпечення для непрацездатних батьків, жінки чи чоловіка загиблих (зниклих безвісти) осіб, які мають право на пенсію згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

Нагадаємо, що також з 1 січня підвищуються пенсії ліквідаторів аварії на ЧАЕС з інвалідністю. Новий мінімум виплат становитиме 14 600 грн для першої групи інвалідності, 9 500 — для другої та 7 000 — для третьої.


Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...