Стару гірську вузькоколійку, яка з’єднає найвідоміші туристичні місця, хочуть відновити на Прикарпатті

Таку ініціативу громада вже підготувала та передала на конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку

У Брошнів-Осадській об’єднаній територіальній громаді Івано-Франківщини мають намір відновити гірську вузькоколійну залізницю Брошнів-Осада – Осмолода. Про це повідомив голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Зазначається, що таку ініціативу громада вже підготувала та передала на конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу.

«Проєкт уже включено до Стратегії розвитку громади, Стратегії розвитку Івано-Франківської області, затверджено урядом до реалізації в складі Державної програми розвитку регіону Українських Карпат на 2020-2022 рр., представлено на інвестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine в Маріуполі», – написав Іванів.

Відновлення вузькоколійки не лише сприятиме розвитку туризму на Рожнятівщині, але й стане основою для планування розвитку інфраструктури, що дасть змогу створити додаткові робочі місця.

«Також на території краю є значна кількість деревообробних підприємств, отож вузькоколійкою можна буде організовувати перевезення деревини з метою економії коштів та збереження дорожнього покриття. Відновлення вузькоколійки – це один із амбітних довгострокових проєктів, реалізація якого сприятиме культурно-просвітницькому та соціально-економічному розвитку Прикарпаття. А також ця атракція стане привабливою «родзинкою» для мешканців всієї України», – додав голова ОТГ.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...