За її словами, випічку можна фламбувати (обпалити), якщо ви з якоїсь причини сумніваєтеся в безпеці продукту. Наприклад, придбали хліб чи паску без герметичної упаковки, або в процесі транспортування була порушена їхня цілісність.
"Випічку не помиєш, як фрукти й овочі. Тому просто потримайте паску чи інші хлібобулочні вироби над газовою конфоркою. Покрутіть, щоб обпалити з різних боків. Це старий, але ефективний метод", – порадила лікарка.
Також вона додала, що якщо вдома немає газової пічки, то можна зробити маленький смолоскип, яким обпалити ті самі паски. Один із давно відомих способів – на виделку накрутити трохи вати, змоченої у спирті, і підпалити. Але тут потрібно бути обережним – краще робити це, наприклад, над мийницею.
"Такий спосіб дезінфекції давно застосовують і в Індії, але там холера", – додала Мироненко. А ось коронавірус – нестійкий, заразитися ним через продукти – мінімальні шанси. Хіба що людина, яка виділяє вірус, чхне або покашляє на випічку безпосередньо перед тим, як ви будете її їсти.
Зазначимо, що фламбування широко застосовується в кулінарії. Це прийом обробки, під час якого страву поливають міцним алкогольним напоєм і підпалюють, при цьому спирт вигорає, а у страви з'являються своєрідні смак і аромат. У ресторані фламбування іноді роблять перед подачею на очах у гостя.
Є й спеціальні пальники для фламбування – їх використовують зокрема для обпалювання, карамелізації кремів тощо. Ціни на них в Україні варіюються від 150 до 2 тис. грн.
У Чорнобильській зоні відчуження, де на початку повномасштабного російського вторгнення були окупанти, від вибухів боєприпасів гинуть тварини, зокрема занесені в Червону книгу коні Пржевальського. Про це в опублікованому 19 травня інтерв'ю агентству "І...
Український тренер Олег Федорчук критично оцінив рішення наставника збірної України Сергія Реброва стосовно заявки Синьо-жовтих на майбутній товариський турнір у Канаді, передають Патріоти України. «Я відчуваю лише упертість та безпорадність Реброва. Є...