"Старий, але ефективний метод": Лікарка підказала, як "врятувати" паски від коронавірусу

Метод фламбування широко застосовується в кулінарії.

Паски, які є незмінним атрибутом великоднього столу, досить легко "знезаразити" в домашніх умовах. Про це розповіла інфекціоністка Алла Мироненко, передають Патріоти України.

За її словами, випічку можна фламбувати (обпалити), якщо ви з якоїсь причини сумніваєтеся в безпеці продукту. Наприклад, придбали хліб чи паску без герметичної упаковки, або в процесі транспортування була порушена їхня цілісність.

"Випічку не помиєш, як фрукти й овочі. Тому просто потримайте паску чи інші хлібобулочні вироби над газовою конфоркою. Покрутіть, щоб обпалити з різних боків. Це старий, але ефективний метод", – порадила лікарка.

Також вона додала, що якщо вдома немає газової пічки, то можна зробити маленький смолоскип, яким обпалити ті самі паски. Один із давно відомих способів – на виделку накрутити трохи вати, змоченої у спирті, і підпалити. Але тут потрібно бути обережним – краще робити це, наприклад, над мийницею.

"Такий спосіб дезінфекції давно застосовують і в Індії, але там холера", – додала Мироненко. А ось коронавірус – нестійкий, заразитися ним через продукти – мінімальні шанси. Хіба що людина, яка виділяє вірус, чхне або покашляє на випічку безпосередньо перед тим, як ви будете її їсти.

Зазначимо, що фламбування широко застосовується в кулінарії. Це прийом обробки, під час якого страву поливають міцним алкогольним напоєм і підпалюють, при цьому спирт вигорає, а у страви з'являються своєрідні смак і аромат. У ресторані фламбування іноді роблять перед подачею на очах у гостя.

Є й спеціальні пальники для фламбування – їх використовують зокрема для обпалювання, карамелізації кремів тощо. Ціни на них в Україні варіюються від 150 до 2 тис. грн.

Джерело: Обозреватель

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...