Статистика може здивувати! У Мін'юсті розповіли, де в Україні найчастіше одружувалися і розлучалися у 2023 році

За перші шість місяців 2023 року кількість шлюбів була у 8 разів більшою, ніж розлучень. Понад 86 тисяч пар одружилися, тоді як 10 тисяч вирішили розлучитися, передають Патріоти України.

У 2022 році цей показник був вищим — понад 103 тисячі пар офіційно узаконили свої стосунки. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на відповідь Міністерства юстиції України.

Де зареєстрували найбільше шлюбів

Лідером за кількістю одружень став Київ, де за цей період зареєстрували 9 292 шлюби. На другому місці — Дніпропетровська область (8 621 шлюб), на третьому — Одеська область (6 693 шлюби).

Де зареєстрували найбільше розлучень

Найбільшу кількість розлучень також зафіксовано в Києві — 1678. На другому місці — Дніпропетровська область (1 204 розлучення), на третьому — Київська область (718 розлучень). Варто зазначити, що дані статистики не враховують інформацію з тимчасово окупованих територій України.

Народжуваність в Україні

Загалом, попри зниження кількості шлюбів, народжуваність в Україні залишається на високому рівні. За перше півріччя 2023 року в Україні народилося понад 93 тисячі дітей.

Лідером за народжуваністю також є Київ, де зареєстрували 9 801 народження дитини. На другому місці — Львівська область (8 023 дітей), на третьому — Дніпропетровська область (7 067 дітей).

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...