Статистика не бреше: "Зима на півдні України як у Греції чи Італії", - головний синоптик країни про зміну клімату

Зараз клімат України стрімко змінюється, на півдні країни він наближається до грецького або італійського. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв’ю “Главкому“, зазначають Патріоти України.

За словами Кульбіди, метеорологічної зими українцям чекати варто. Тимчасове похолодання викликане циклоном Petra, який приніс мокрий сніг, але вже з 10 лютого температура знову підніметься.

Синоптик зазначив, що перехідні сезони між зимою і літом стали коротшими і тепер замість трьох місяців тривають, в основному, один. Також тенденція підвищення температури влітку зберігається і підтверджується практично кожен рік. Тобто, найближчим часом більш прохолодного літа чекати не варто.

Кульбіда підкреслив, що не слід вірити метеорологам, які говорять про те, що температура в Україні підвищується вдвічі швидше, ніж у інших країнах та у світі в цілому. Згідно з даними директора Українського гідрометцентру, у всьому світі стало спекотніше на 1,5 градуси, а у нас – на 1,7-1,8 градуси.

За словами Кульбіди, якщо взяти останні 25 років, у 22 з них середня температура була вище кліматичної норми. При цьому, приблизно в половині випадків, норма була значно перевищена.

“Від сезону до сезону зимова погода в Україні все більше нагадує клімат Італії, Греції або навіть Кіпру. Тенденція наближення температури в нашій країні до показників середземноморських країн збережеться і в наступні роки”, – сказав синоптик.

Кульбіда додав, що в цьому році було менше снігу в Карпатах, і ця тенденція в майбутньому також збережеться. Температура в горах буде рости так само, як і на території всієї України.

Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...