Став перед вантажівкою будівельників: Фото комодського дракона налякало соцмережі

Атракціон вартістю в кілька мільйонів доларів є частиною урядового плану з відновлення туризму в національному парку Комодо.

Уряду Індонезії довелося виправдовуватися перед громадськістю після публікації фото, на якому комодський дракон (варан) на острові Рінка стоїть перед вантажівкою будівельників. Справа в тому, що на острові розгорнули будівництво атракціону "Парк Юрського періоду", і публіку злякала не близькість гігантських ящірок, а загроза середовищу їх існування, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

Атракціон вартістю в кілька мільйонів доларів є частиною урядового плану з відновлення туризму в національному парку Комодо. Але вірусне фото насторожило захисників природи, які вирішили, що Індонезія ставить бізнес вище навколишнього середовища, і це може мати катастрофічні наслідки для її тропічних лісів і унікальної фауни.

Офіційні особи запевняють, що переживати за варанів не варто, і за їхньою безпекою стежитимуть рейнджери. "Вони будуть уважно перевіряти, чи не знаходяться комодські дракони під будівлями і вантажівками, які перевозять матеріали", - йдеться в заяві.

Комодські варани в дикій природі живуть лише на кількох індонезійських островах, і популяція їх становить близько 3000 особин. Ящірки виростають до 3 метрів, мають вигнуті гострі зуби, жовтий роздвоєний язик, сильні кінцівки і довгий хвіст. Отруйний укус варана може вбити здобич розміром з буйвола.

Індонезійський уряд анонсував, що поїздка на острів обійдеться туристам в 1000 доларів. За словами чиновників, це захистить середовище проживання тварин від масового туризму, який шкодить їм набагато більше.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно