Стаж не буде в пріоритеті: Вчителям в Україні обіцяють зарплати до 40 тис. грн

Українським вчителям ще до початку повномасштабної війни обіцяли підвищити зарплати. Зараз питання знов стало на порядку денному. Про плани підвищити зарплати вчителів до 40 тисяч гривень розповів міністр освіти Оксен Лісовий під час виступу на Національній (не)конференції EdCamp Воля 2023, пише Osvitoria, передають Патріоти України.

При цьому будуть застосовувати інший підхід до оплати праці. Вона залежатиме від кваліфікації педагога та досягнень за час роботи, а кількість відпрацьованих років відходить на інший план.

Зараз, за даними МОН, середня зарплата молодого вчителя становить 7600 грн, вона складається з окладу 5 700 гривень та різних надбавок — приблизно 1 900 гривень.

При цьому середня зарплата в країні майже вдвічі більша — 13 400 гривень. У Верховній раді та уряді триває обговорення стосовно розміру зарплати вчителів. Оптимальною сумою вважається 40 тисяч гривень.

Йдеться про те, що така сума вийшла за підрахунками. Але на освітян чекають тяжкі та складні наслідки: сертифікація вчителів, скорочення мережі шкіл, підвищення вимог до кандидатів на посаду вчителя, обмеження перебування директорів шкіл на посаді. Також на заході мова йшла й про реорганізацію шкіл. Але всі нововведення можливі лише після завершення війни.

Поранені верещать, неушкоджені - тікають: В Кривому Розі перевернулася фура з сотнею поросят (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 15:03

В Кривому Розі сталася моторошна аварія - перекинулася фура, яка перевозила понад сотню поросят. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Як пише "Перший міський. Кривий Ріг", аварія сталася на вул. Кобилянського. Деякі тваринки...

Син звернув увагу на дивну шафу: Жінка знайшла моторошну таємну кімнату у власному домі (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 14:42

Жінка знайшла у своєму будинку потаємну кімнату. Вона була шокована знахідкою та поділилася своїми емоціями на популярному форумі Reddit, передають Патріоти України. Для того, щоб потрапити у потаємну кімнату, їй довелося зняти обшивку в шафі нагорі. О...