Плануєте літню відпустку з перельотом? Тоді вам варто прислухатися до важливої поради від досвідченої стюардеси Селіни Беддінг, яка поділилася своїм професійним досвідом щодо харчування під час польотів, передають Патріоти України.
«Через тиск у кабіні літака ми втрачаємо приблизно 30% смакових відчуттів, — пояснює Селіна. — Щоб їжа здавалася смачною на висоті 10 км, виробники додають до неї набагато більше солі та цукру, ніж зазвичай». Саме тому вона не рекомендує вживати бортове харчування — особливо людям з гіпертонією або проблемами травлення.
Якщо ж відмовитися від їжі повністю не вдається, найкращим варіантом, за словами стюардеси, буде овочевий або фруктовий салат. А ще вона радить не забувати про воду: «Пийте до, під час і після польоту, щоб уникнути зневоднення». Також варто категорично уникати вживання води з крана в туалеті літака — вона не призначена для пиття, попереджає Беддінг.
Лікар Дональд Грант додає: тривалі перельоти можуть викликати "аерофлат" — здуття живота через зміну тиску. На висоті газ у шлунку та кишківнику розширюється, що призводить до дискомфорту, важкості та навіть болю.
«Це як із пакетом чипсів — у польоті він надувається. Те саме відбувається і з вашим животом», — пояснює медик. Щоб уникнути здуття, радить:
Порада наостанок: харчування під час польоту має бути легким, гігієнічним і свідомим. Те, що ви їсте в небі, може суттєво вплинути на ваше самопочуття як під час подорожі, так і після приземлення.
Уранці 24 серпня в Таллінні екстрено приземлився літак, повний російських туристів, який прямував до Санкт-Петербурга. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Postimees. Керівник із комунікацій та маркетингу Талліннського аеропорту Маргот ...
У Карпівській громаді Криворізького району Дніпропетровської області сталася надзвичайна подія, внаслідок якої постраждали п’ятеро людей, серед них двоє рятувальників ДСНС. Поліція Дніпропетровської області про це повідомила 24 серпня, передають Патріо...