Плануєте літню відпустку з перельотом? Тоді вам варто прислухатися до важливої поради від досвідченої стюардеси Селіни Беддінг, яка поділилася своїм професійним досвідом щодо харчування під час польотів, передають Патріоти України.
«Через тиск у кабіні літака ми втрачаємо приблизно 30% смакових відчуттів, — пояснює Селіна. — Щоб їжа здавалася смачною на висоті 10 км, виробники додають до неї набагато більше солі та цукру, ніж зазвичай». Саме тому вона не рекомендує вживати бортове харчування — особливо людям з гіпертонією або проблемами травлення.
Якщо ж відмовитися від їжі повністю не вдається, найкращим варіантом, за словами стюардеси, буде овочевий або фруктовий салат. А ще вона радить не забувати про воду: «Пийте до, під час і після польоту, щоб уникнути зневоднення». Також варто категорично уникати вживання води з крана в туалеті літака — вона не призначена для пиття, попереджає Беддінг.
Лікар Дональд Грант додає: тривалі перельоти можуть викликати "аерофлат" — здуття живота через зміну тиску. На висоті газ у шлунку та кишківнику розширюється, що призводить до дискомфорту, важкості та навіть болю.
«Це як із пакетом чипсів — у польоті він надувається. Те саме відбувається і з вашим животом», — пояснює медик. Щоб уникнути здуття, радить:
Порада наостанок: харчування під час польоту має бути легким, гігієнічним і свідомим. Те, що ви їсте в небі, може суттєво вплинути на ваше самопочуття як під час подорожі, так і після приземлення.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...