Стояв страшний гул: Під Києвом вибухнув газопровід, який постачає газ в Європу (фото, відео)

Місцеві жителі повідомили про розрив газової труби в районі Чабанів Київської області, який відбувся в ніч на вівторок, 15 вересня. Його було чутно в декількох населених пунктах, передають Патріоти України.

На місце події виїхали пожежні. Місцевий житель повідомив, що рятувальники перекрили газ і загрози вибуху немає. Інформацію підтвердили в поліції.

"Газ перекрили. Все добре, вибуху не буде", – зазначив Володимир Савчук у ролику, який він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У Нацполіції Київської області повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що прорив газової труби діаметром 1,5 метра стався в полі в районі Чабанів. Правоохоронці уточнили, що цією трубою газ йде в Європу.

"Усі аварійні служби на місці, в найближчих населених пунктах вимкнено електропостачання, вживаються заходи щодо перекриття газопостачання. Інформації про постраждалих людей немає", – йдеться в повідомленні.

Пізніше інформацію про розгерметизацію магістрального газопроводу високого тиску підтвердили і в ДСНС. Рятувальники відзначили, що о 01:10 подача газу була перекрита.

Місцеві жителі відразу не могли зрозуміти, що саме сталося. "В службі "101" повідомили, що трапився вибух газу", – написали в чаті села Круглик. Водночас у групі "Народна рада Чабани та Новосілки" в Facebook зазначили, що відбувся розрив труби високого тиску газу.

Місцеві жителі заявили, що звук був схожий на падіння літака. Після цього сильний гул було чутно й в інших населених пунктах. Також "вибух" почула співачка Гайтана, яка живе в Іванковичах.

"О 00:15 в Іванковичах було чути великий вибух, від якого затремтіло скло в будинку. Перед вибухом здалося, що падає літак", – написала вона в Facebook.

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що аварійні служби порадили жителям перекрити постачання газу в своїх будинках.

"Аварійна служба начебто виїхала на місце аварії, яка сталася поблизу Хотова. Порада від аварійної служби газу жителям цього району – перекрити подачу газу в своїх будинках на час ліквідації аварії", – написав він у Facebook.

"Був вибуху звук, і потім почався звук, ніби щось дуже вичавлює повітря. Воно затихало і посилювалося. Я знаю, що тут є газопровід високого тиску, і зрозуміла, що десь щось трапилося з газопроводом. Здивувало, що не було нікого. Швидше за все, це було аварійне, а не диверсійне", – розповіла ще одна очевидиця події.

Як повідомляється в Telegram-каналі dtp.kiev.ua, о 1:13 гул затих, а о 1:14 припинився.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...