Стоматолог пояснив, чи треба видаляти зуби мудрості і в якому випадку це може бути небезпечним

Видалення зубів мудрості - процедура не з приємних, однак необхідна для більшості людей. Стоматологи радять видаляти зуби мудрості, бо вони зазвичай не беруть участі у жуванні, тиснуть на сусідні зуби, травмують ясна та не поміщаються у щелепі, передають Патріоти України.

Однак, якщо у людини більш широка щелепа, посмішка залишається рівною і зуби мудрості не викликають дискомфорту, а панорамна діагностика показала, що небезпеки для інших зубів немає - видалення не потрібне. Про це розповів лікар-стоматолог Ярослав Заблоцький.

Як зрозуміти, чи потрібно видаляти зуб мудрості

Стоматолог розповів, що найпершим сигналом про необхідність видалити зуб є дискомфорт та біль. Часто зуби мудрості через нестачу місця починають рости і збільшуватися під кутом, що створює тиск на сусідні зуби. Потім на них можуть утворюватися дірки. Тож у такому випадку видалення зуба мудрості відкладати не варто.

Чим небезпечне видалення зуба мудрості

У процесі видалення зубів мудрості зазвичай немає небезпеки для більшості людей. Однак бувають випадки, коли ця процедура заборонена. Небезпечною така операція буде для тих, хто переніс інфаркт протягом року, проходить хіміотерапію, рентгено- або радіотерапію.

У якому віці краще видаляти зуби мудрості

Якщо йде мова про профілактичне видалення зубів мудрості, то краще запланувати операцію у підлітковому віці. Рекомендовано, щоб це було в діапазоні від 15 до 17 років. Але якщо у вас виникають скарги, то видалення проводять у будь-якому віці.

Як безпечно і безболісно видалити зуби мудрості

Заблоцький вважає, що простіше пацієнти переносять процедуру видалення зубів ще до того, як відчують перший дискомфорт. Тобто, коли операцію проводять з профілактичною метою. Стоматолог каже, що комфортніше видаляти зуби під медичним сном, бо тоді можна позбавитись одразу 4-х зубів за один раз.

Пощастило не всім: В Україні різко перерахували зарплати через аномальну ситуацію на ринку праці

п’ятниця, 28 червень 2024, 8:30

Українці в середньому заробляють 18,9 тис. грн, йдеться в даних Держстату за перший квартал 2024-го. Це на 22,5% більше, ніж було в першому кварталі 2023-го. Таке зростання зарплат значно випереджає темпи інфляції (минулого року - 5,1%) і швидкість від...

Знайшлись "свої люди": Музикант шокував, як Остапчук з поліцейськими пройшов ВЛК і уникнув мобілізації

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:48

Лідер гурту Our Atlantic, музикант Віктор Байда шокував, як шоумен Володимир Остапчук із поліцейськими без черг пройшов ВЛК і завдяки зв'язкам уникнув мобілізації. Про це артист розповів у своєму Instagram, передають Патріоти України. Вони зустрілися ...