Стовпи диму та темрява: Астронавт розповів, як виглядає війна в Україні із космосу

З початком повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії Україна при погляді з Міжнародної космічної станції перетворилася на своєрідний острів темряви, який виділявся на тлі континенту. Вдень над Маріуполем виднілися величезні чорні стовпи диму, передають Патріоти України.

Про це розповів німецький астронавт Маттіас Маурер, який 24 лютого 2022 перебував на борту МКС і повернувся на Землю кілька тижнів тому, пише BILD. Він також розповів, що всі космонавти були згодні з тим, що те, що відбувається в Україні – неправильне.

"Я зміг чудово побачити з космосу, що відбувалося на землі", – розповів Маурер. На початку, за його словами, у країні стало темно вночі, оскільки освітлення в містах було зменшено. "Насправді ви можете упізнати лише Київ", – сказав астронавт про свої спостереження. У перші дні війни, за його словами, він міг розрізнити ракетні удари, які з борту МКС виглядали, наче спалахи блискавок над столицею України.

"Протягом дня над такими містами, як Маріуполь, стояли величезні чорні стовпи диму – це було добре видно неозброєним оком з космосу", – додав він. Маурер також розповів, що на космічній станції не було жодних розбратів через війну. "Дуже швидко стало зрозуміло, що ми однодумці: ми всі вважаємо, що в Україні відбуваються жахливі речі", – зазначив Маурер.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...