Страхітлива гіганська рептилія: На острові в протоці Ла-Манш знайшли останки невідомого вченим динозавра

У протоці Ла-Манш на острові Уайт виявили скам'янілі останки раніше невідомого вченим виду панцирних динозаврів, інформують Патріоти України.

Востаннє останки невідомого динозавра на цьому острові знаходили ще в 1865 році. Як уточнює Бі-бі-сі, знову знайдений вид належить до того ж сімейства анкілозаврів. Вік шару грунту, в якому були знайдені скам'янілості, становить від 66 до 145 млн років.

Зазначається, що вид гігантськарептилія, яку вчені назвали Vectipelta barretti, мала дуже страхітливий. Її тіло закривав панцир, а, починаючи від шиї, і до середини хвоста з боків йшли ряди довгих шипів.

Весь цей захист використовувався від нападу хижаків, оскільки харчувалася Vectipelta barretti виключно рослинами.

Як прокоментував співробітник Лондонського Музею природознавства Стюарт Понд, знахідка проливає світло на різноманітність видів, що мешкали в той час в Англії. А команда археологів, яка виявила останки, зазначила, що місце, де був знайдений Vectipelta barretti, має велике значення для розуміння причин, через які вимерли динозаври.

Версій, чому вимерли динозаври, у вчених є дві: зіткнення Землі з з астероїдом і виверження гігантського вулкана.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...