Страшна трагедія сколихнула всю Україну: У Харкові під час пожежі в будинку для літніх людей загинули 15 осіб (фото, відео)

У Харкові загорівся двоповерховий житловий будинок, попередньо – переобладнаний під будинок для літніх людей. Про це повідомила пресслужба ДСНС. Станом на 15:50 на місці пожежі за адресою: вул. Нижня Гиївська, 150Б виявлено тіла 15 людей, ще 11 постраждали, передають Патріоти України.

За повідомленням правоохоронців, попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами. О 16:14 пожежу було локалізовано, повідомили в ДСНС. До гасіння залучали 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Як пише "Суспільне", директор Харківського обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага заявив, що будинок для літніх людей працював неофіційно.

"Такої установи, яка за цією адресою обліковується, в жодному реєстрі Харківської області не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального", – наголосив він.

Вказаний будинок для літніх людей називався "Золотий час", повідомив Офіс Генпрокурора (ОГП) у Telegram-каналі. Заклад активно рекламував себе. Харківська облпрокуратура почала кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, говориться в повідомленні.

На трагедію вже відреагував президент України Володимир Зеленський, відповідне повідомлення з’явилося у Telegram-каналі Zelenskiy/Official.

Очільник держави доручив Кабміну негайно розібратися в ситуації. Він також заявив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин трагедії та напрацювання механізмів запобігання такому в майбутньому.

Особистий контроль над ситуацією здійснюватиме міністр внутрішніх справ, наголосив Зеленський. Харківська облпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора у Telegram-каналі.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...