Страшне горе в родині: У Маріуполі померла породілля з COVID-19, без мами залишилися четверо дітей

У перинатальному центрі Маріуполя після пологів померла 36-річна Ольга Мерник. Вона потрапила до медзакладу 21 листопада із двобічним запаленням легень, згодом у неї також діагностували коронавірус, передають Патріоти України.

На той момент мама вже трьох хлопчиків була на восьмому місяці вагітності – чекала на появу довгоочікуваної донечки. Про трагедію розповіла в коментарі ТСН її знайома Наталя Дєдова.

"Дитина мала народитися в січні. Оля була під киснем, тому медики вирішили рятувати маля. Можливо, анестезія дала такі наслідки. Але в неї відмовили нирки. Дівчинка перебуває у важкому стані", – зазначила жінка, додавши, що в подруги були проблеми з нирками, вона "була на антибіотиках".

На пієлонефрит і слабкі нирки в пацієнтки вказала й лікарка Олена Бесчастна. Вона каже, що пологи в Ольги Мерник простимулювали. "Я отримала інформацію, що вона народила сама. У дитини легені не відкриваються", – наголосила медикиня.

Тіло жінки для встановлення точної причини смерті відправили на експертизу. "Ховати її будуть у мішку, тож із нею й попрощатися не вдасться як годиться", – додала Дєдова.

У померлої залишилися три сини 15, 10 і 2 років та новонароджена донечка, за життя якої борються медики. Після пологів на своїй сторінці в соцмережі Ольга Мерник ще встигла написати: "Ура, в мене народилася донька".

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...