Страшні наслідки війни з РФ: Названо площу України, забруднену смертоносними предметами

Повномасштабна війна України з Росією має дуже серйозні наслідки - станом на сьогодні, 23 січня, вибухонебезпечними предметами потенційно забруднена майже третина усіх територій нашої землі, передають Патріоти України.

Очищено територію площею понад 78 тисяч гектарів, це величезна територія і роботи ще дуже багато, про це під час інформаційного телемарафону повідомив прес-офіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

"Ситуація складна, тому що у нас фактично третина території потенційно забруднена вибухонебезпечними предметами внаслідок вторгнення Російської Федерації. Якщо брати по роботі піротехніків, то з початку вторгнення у нас знешкоджено понад 316 тисяч вибухонебезпечних предметів і понад 2160 авіаційних бомб...", - сказав він.

За його словами, піротехніки сьогодні в основному працюють у Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

"Якщо до війни у нас було приблизно 600 піротехніків, то зараз ця кількість складає приблизно тисячу... В 2023 році заплановано у нас збільшення штату піротехніків до 1500 осіб", - сказав він. Також він зазначив, що зараз не може сказати, скільки знадобиться часу для розмінування територій.

"Доводились цифри 5-10 років, але якщо взяти ще ті території, які ми маємо деокупувати, зокрема, Донеччину, Луганщину, Запоріжжя і так далі, то я думаю, що це може бути навіть більше, тому що ми постійно знаходимо зараз снаряди та боєприпаси часів Першої та Другої світових війн", - сказав він.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...