Страшні пожежі та загибель тварин: Еколог розповіла, до чого призведе зміна клімату в Україні

В Україні, після дуже сухої осені, безсніжної зими і ранньої весни неминучі зміни клімату, які негативно позначаться на існування окремих видів рослин і тварин. Про це "Апостроф" розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передають Патріоти України.

"Зміни клімату у нас неминучі. Була дуже суха осінь, безсніжна зима, потім рання весна - це дуже серйозно впливає на існування окремих видів рослин і тварин. Коли в цьому році була дуже тепла зима, то тварини, які повинні впадати в сплячку, залишалися активними - дуже багато таких тварин загинуло. Крім того, багато хто загинув через пожежу і так далі ", - розповіла вона.

Крім того, ще одним наслідком зміни клімату є поява великої кількості мікробів хвороб, які не "перемерзли" взимку. "Коли ми говоримо про масштабні лісові пожежі і потім підраховуємо збитки, то, можливо, варто ці кошти витратити на попередження - розчистити дороги, встановити системи відеоспостереження у зони відчуження, здійснювати аеро-фото-відеозйомку тощо. Виходить, що комусь то вигідніше відшкодовувати наслідки пожежі, ніж діяти на випередження. Ми також побачили відсутність належного обладнання, захисного одягу, техніки", - констатувала еколог. Вона додала, що це може знизити і загрози терористичної діяльності. Адже ліс в умовах посухи, особливо сосновий, дуже легко підпалити.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...