У деяких видах риби, які були куплені в магазині-ресторані Egersund Seafood у Києві, перевищено рівень ртуті. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на засновника столичної девелоперської компанії Kan Development, ексзаступник голови КМДА Ігоря Ніконова, який оприлюднив результати досліджень.
Результати аналізів риби показали наявність ртуті. Ігор Ніконов наголошує, що не досліджував велику хижу рибу, таку як тунець чи риба-меч, де високий вміст ртуті є загальновідомим.
Досліджувані зразки риби, серед яких кликач дикий, голець, форель та лаврак дикий не відповідають вимогам наказу МОЗ №368 від 13.05.2013 року «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах».
«Переговорив зі спеціалістом і получив пораду, вживати або невеличку рибку, або ту, яка штучно виробляється (і то після проведення аналізу.) Ртуть – це дуже небезпечний елемент для людини. Бережіть себе», – зазначив Ігор Ніконов.
Також відомий девелопер підкреслює: якщо дослідження зафіксувало підвищений рівень ртуті у деяких видах риби, що куплені в елітному закладі, то ситуація у простих магазинах може бути ще гіршою.
У коментарях до поста про рибу розгорілися суперечки.
Наразі компанія Egersund Seafood не прокоментувала скандал із збільшеним рівнем ртуті у деяких видах риби.
45-річний чоловік, якого було застрелено напередодні ввечері в Одесі на Фонтанській дорозі, мав борги, і йому винні були велику суму. При цьому конфліктів із позичальниками у нього не було, а слідчі розглядають версію помилки кілера. Про це повідомляє ...
Медики попереджають: занадто багато думати шкідливо для серця, передають Патріоти України. Когнітивне перевантаження — це не просто втома мозку. Воно впливає на вегетативну регуляцію серця: вже після кількох годин інтенсивної розумової діяльності приск...