Страждають кістки та м'язи: У коронавірусу знайшли ще один тривожний симптом

Для COVID-19 характерні сильніші, ніж у разі інших вірусних інфекцій, болі в суглобах і м'язові спазми.

Новий тип коронавірусу здатен викликати скелетно-м'язовий біль із зовсім іншими механізмами, ніж у разі міалгії (болі в суглобах). За словами медиків, це є ще одним тривожним симптомом COVID-19. Доктор медицини, лікар-інфекціоніст і професор внутрішньої медицини в Медуніверситеті Північно-Східного Огайо Річард Уоткінс пояснив, що м'язовий біль, який викликають ці та інші вірусні інфекції, є побічним продуктом активації імунної відповіді організму. Про це повідомляє Еxpress, передають Патріоти України.

Видання наводить звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я. У ньому, зокрема, було проаналізовано 55 924 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу в Китаї, у 14,8% із них пацієнти скаржилися на болі в суглобах під час цієї хвороби.

Зазначається, що такі симптоми можуть включати також м'язові спазми. Крім цього, біль у спині в разі коронавірусної інфекції зазвичай може вказувати на пневмонію. Тоді як м'язовий біль у хворих із COVID-19 може бути тривалішим, ніж за інших вірусних інфекцій, і водночас не реагувати на звичайні знеболювальні.

Фахівці додають, що крім класичних механізмів міалгії, коронавірус також здатен викликати скелетно-м'язовий біль із зовсім іншими механізмами. Поширені ж проблеми із суглобами і м'язами, як відомо, передбачають болі в плечах, шиї, спині та колінах.

"Вірус може поширюватися через кровотік або ендотелій судин і викликати інфекцію у всіх тканинах, що містять ACE2. Це серце і мозок. Кістково-м'язова система теж може піддатися цій інфекції. Це стає результатом того, що клітини імунної системи виділяють інтерлейкіни – білки, що допомагають боротися з вторгненням патогенів", – зазначив доктор Уоткінс.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...