Стрес через війну має наслідки! Медики попередили про небезпечні захворювання та розповіли, куди звертатись

Хронічний стрес - те з чим живе сьогодні кожен українець. І це може призвести до важких наслідків, як от психічні розлади. Не кажучи вже про проблем із фізичним здоров'ям. Дратівливість, тривожність, депресія, розлади сну та харчування - це не поганий настрій, а результат напруги. І нехтувати цими станами не можна. Як подолати і куди звернутись - в сюжеті кореспондентки ТСН Маріам Оганнисян, передають Патріоти України

Хронічний стрес - це те, в чому перебуває практично кожен українець з початку повномасштабного вторгнення росіян. Його вплив на людський організм дуже небезпечний, та може призвести до порушення фізичного та психічного здоров'я.

В практиці сімейної лікарки Катерини Буток нині переважають розлади викликані стресом."По-перше, це безсоння, у кожної людини зараз безсоння, апатія, тривожність, розлади пам'яті. Приходять до мене - я почав частіше забувати, у мене головні болі, я погано сплю, я погано їм, або навпаки, я дуже багато їм. Гіпертонічні кризи, то вони збільшились напевно в разів 5", - каже сімейна лікарка Катерина Буток.

26-річна киянка Марина зазначає, що її життя зараз на паузі. Через війну вона боїться гучних вибухів. Її психологічне здоров'я потребує підтримки. Часто під час повітряних тривог, їй допомагають заспокійливі й улюбленець Барні.

Якщо дівчина навчилась розпізнавати свої стани через сильний стрес, то більшість пацієнтів Катерини не усвідомлює, що причина недуги часто саме напруга.

Сьогодні всі сімейні лікарі пройшли курси психологічної допомоги. Тому, якщо відчуваєте напругу, роздратованість, чи зміни в собі, варто звернутись до свого фахівця. Він підкаже що робити далі. Але й не варто й забувати про збалансоване харчування, здоровий сон та фізичну активність. Це найперша швидка допомога при стресі.

Джерело: ТСН.ua

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...