"Стріляй по ногах!": На Дніпропетровщині шестеро військкомів ганялися за цивільним з пістолетом, щоб вручити повістку

На Дніпропетровщині спілкування цивільного з військовими, які, ймовірно, мали намір видати йому повістку, закінчилось стріляниною. Мешканці Дніпропетровської області в одному з Telegram-каналів оприлюднили відео, на якому можна побачити, що декілька людей у військовій формі, ймовірно, представники військкомату, в зоні відпочинку наздоганяють чоловіка, зазначають Патріоти України.

На Дніпропетровщині вручали повістки / © скриншот з відео
Авторка відео стверджує, що таким чином представники військкомату видають повістки. До цього додала, що почула на адресу чоловіка, який тікав, фразу: "Стріляй по ногах". Згодом на відео лунає постріл у повітря. Хто саме його здійснив – автор відео цього не каже, але на ролику помітно, що руку до гори з якимось предметом підіймає чоловік у цивільному. Після цього один з військових повалив на землю цивільного. "Вони б’ють його!", - кричить авторка відео.
Наразі всі обставини цієї події з’ясовують правоохоронці. Про це повідомила речниця поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська. "Матеріал зареєстрований, встановлено частину учасників події, зараз з ними спілкуються поліцейські. Із заявами до нас ніхто не звернувся. Матеріал ми зареєстрували по публікаціях в ЗМІ. Поліцейські наразі проводять перевірку та встановлюють всіх учасників події", - повідомила нам Ганна Старчевська.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...