"Стріляли так, що не можна було на город вийти": На Харківщині 68-річна жінка під час окупації розібрала авто на деталі, щоб віддати ЗСУ (відео)

68-річна жителька прикордонного українського села Гоптівка, що на Харківщині, під час окупації населеного пункту росіянами самотужки розібрала на запчастини авто покійного чоловіка, щоб воно не дісталося ворогу. Деталі жінка заховала в різних місцях, передають Патріоти України.

Про це йдеться у сюжетіТСН. Після деокупації села Клавдія звернулася до волонтерів, аби допомогли зібрати машину. Після цього її перефарбували в зелений і віддали на потреби ЗСУ, відтепер вона працюватиме на перемогу.

"Хату розбили. Ну а що тепер? У мене нема сили ходити з автоматом. Хай хлопцям, щоб було їм на чому возити боєкомплекти", – зазначила 68-річна жінка.

Вона розповіла, що вирішила чинити опір загарбникам ще з перших днів окупації. "Відкрутили колеса, поставили її на цеглу. Затягли, закрили, загалом розібрали і вона там була", – розповіла Клавдія.

Її найбільшою мрією є перемога й відбудова села, а наразі люди відновлюють лише свої городи, адже минулорічний урожай втратили через постійні обстріли."Стріляли так, що не було змоги на город вийти. Кожне дерево поранене – всі грушки побиті", – бідкалася жінка.


“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...