Стрілянина у Дніпрі: Супутниці загиблого готують підозру, їй загрожує в'язниця, - "Схеми"

Поліція готує підозру жінці, яка перебувала за кермом автомобіля в Дніпрі в момент зупинки авто поліцейськими. Про це повідомляють Схеми з посиланням на джерела в МВС, передають Патріоти України.

За їхніми даними, підозру готують за статтею 348 Кримінального кодексу України про посягання на життя працівника правоохоронного органу. Ця стаття передбачає покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Також Схеми зазначають, що вже є результати експертизи крові загиблого, яка встановила, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння (2,4 проміле). 29 серпня Національна поліція України підтвердила, що в Дніпрі патрульний смертельно поранив чоловіка на проспекті Івана Мазепи.

У ДБР повідомили, що розслідують правомірність застосування поліцейським табельної зброї. Як заявили в ДБР із посиланням на попередні дані, поліцейські хотіли зупинити елітне авто в центрі Дніпра, водій якого порушував правила дорожнього руху, але той поводився агресивно і «мав ознаки алкогольного сп’яніння».

За даними Офісу генпрокурора, поліцейські зупинили машину, в якій, зокрема, були діти, і вимагали від водія і пасажирів вийти, але вони відмовилися. Після цього поліцейські «почали силою витягати потерпілих з авто» і використовували газовий балончик. Поліцейський під час бійки тричі вистрілив у спину пасажиру з табельної зброї, той помер на місці.

30 серпня заступник прокурора Дніпропетровської області Олександр Савенко уточнив, що за кермом могла бути жінка-водій [тоді як чоловік був пасажиром], а «точні обставини буде встановлено під час слідства».Поліцейського затримали за фактом перевищення повноважень. У Департаменті патрульної поліції пообіцяли провести службове розслідування.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...