Стрілянина у Княжичах: Поліція затримала організатора і виконавців замаху (фото)

Замовником та організатором вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець.

Правоохоронці затримали організатора та двох виконавців, які намагалися скоїти умисне вбивство у Броварському районі Київщини. Про це повідомили прес-служби поліції Київської області та столичної прокуратури, передають Патріоти України.

Стрілянина у Броварському районі сталася ще 21 жовтня. Зловмисники чекали на жертву у засідці і здійснили 9 пострілів, після чого зникли з місця події.

Один із підозрюваних протаранив автівку потерпілих. Інший підозрюваний з кущів на узбіччі дороги почав стріляти в лобове скло автомобіля. Потерпілі залишили салон машини і почали тікати, а зловмисник здійснив ще кілька пострілів у їх бік.

"Дві кулі потрапили в одного із чоловіків, спричинивши йому тілесні ушкодження. Однак він почав чинити опір. Саме завдяки цьому зловмисникам не вдалось завершити свій злочинний умисел до кінця", - йдеться у повідомленні.

Після скоєння злочину чоловіки роз’їхались по різним містам країни – Вінниця, Київ та Кривий Ріг. 28 жовтня правоохоронці затримали зловмисників. Замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим.

Виконавець - 41-річний іноземець. У прес-службі поліції УП повідомили, що чоловік громадянин Росії, який тимчасово мешкав на території Вишгородського району. Під час обшуку у чоловіка вилучили пістолет "ТТ" з магазином, 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи.

Про його затримання повідомлено посольство Російської Федерації та консульський відділу МЗС. Ще один співучасник - 34-річний житель міста Кривий Ріг, який добровільно погодився прийняти участь у вбивстві. Зловмисник протаранив автівку потерпілого.

Правоохоронці повідомляють, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого, що стався у столиці. Організатору злочину повідомлено про підозру у замаху на навмисне вбивство. Суд уже обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави. Наразі триває досудове розслідування.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...