Сценарій повторюється? У Росії затримали судно з українцями

У російському порту Єйськ на Кубані було затримано судно Lizori під прапором Молдавії, на борту якого перебували 14 громадян України, повідомляють Патріоти України.

За інформацією Російського професійного союзу моряків, судно було затримано через незадовільний технічний стан та невиплати екіпажу зарплат. За даними Міжнародної федерації транспортних робітників, які наведені в повідомленні профспілки, сума заборгованості - 11,23 тисяч доларів.

"Українське судно, український екіпаж. На борту знаходяться 14 членів екіпажу, всі вони громадяни України", - розповіла інспектор Міжнародної федерації транспортних робітників (ITF) в Росії Ольга Ананьїна.

Трьох із українців відправили додому 23 липня, питання відправки інших членів екіпажу вирішується. Також повідомляється, що судно належить компанії DonbassTransitService Ltd (ТОВ "Донбастранзітсервіс"), проте на борту розміщений список співробітників та інших фірм.

За даними на сайті "Донбастранзітсервіса", організація зареєстрована в Україні, розташована в Маріуполі. Компанія є індивідуальним членом Міжнародної федерації експедиторських асоціацій c 2001 року, сертифікована Російським морським регістром судноплавства, а ліцензія Мінтрансу України видана роком пізніше.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...