Студент чотири дні не відчував кулю в голові, думаючи, що... в нього раніше влучив камінь (фото)

21-річний Матеус Фасіо з Бразилії, у якого куля застрягла в мозку, аж 4 дні не звертався по медичну допомогу, думаючи, що в нього просто влучив камінь. Хлопець навіть ходив купатися і веселитися з друзями. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України.

Студент університету до того, як дізнався правду, вів звичайний спосіб життя, навіть ходив гуляти з приятелями. Тільки коли виникли проблеми з правою рукою, він звернувся по медичну допомогу.

Після двогодинної операції з порятунку життя і двох днів у реанімації кулю нарешті витягли. Його мама, Лусіана Фасіо, сказала, що її син "народився заново".

"Частина кулі проникла в мозок, що спричинило компресію в цій ділянці й призвело до мимовільних рухів руки. Якби куля влучила на кілька міліметрів глибше, вона могла б завдати набагато серйозніших ушкоджень і залишити його руку або один бік тіла паралізованим", — розповів нейрохірург Флавіо Фалькомета, який оперував Матеуса.

Наразі поліція з'ясовує, звідки було випущено кулю. Співробітники правоохоронних органів встановили, що в хлопця вистрілили напередодні Нового року. "Я подумав, що це камінь, щось у цьому роді. Це було схоже на звук вибуху, коли вибухає бомба, але всередині моєї голови. Кровотеча зупинилася, ми пішли, я прийняв душ і вирушив на вечірку", — розповів бразильському телеканалу Jornal Nacional Матеус.

На Новий рік студент і його приятелі повернулися на пляж. До 2 січня він повернувся до свого рідного міста Жуїс-де-Фора у штаті Мінас-Жерайс. До лікарні хлопець потрапив 4 січня, коли його права рука стала "млявою" і почалися м'язові спазми. З'ясувавши, що причиною симптомів була куля в мозку, поліція взяла в нього свідчення.

"Незрозуміло, як можна чотири дні тримати кулю в голові й вижити. Я відчуваю, що мій син народився заново", — розповіла його мама.

Українців штрафуватимуть за борги по комуналці: Як можуть покарати

понеділок, 20 травень 2024, 13:56

В Україні повертаються штрафи і пеня за несплату комунальних послуг, примусове стягнення заборгованості та можливість відключення від послуг для боржників, крім тимчасово окупованих територій і зон бойових дій. Боржникам можуть нараховувати пеню до 0,0...

"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...