Студентів на території ОРДЛО масово змушують здавати кров для поранених окупантів

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей змушують студентів вищих навчальних закладів масово здавати кров для поранених загарбників. Примусові забори крові у студентів проводяться у 9 вишах, передають Патріоти України.

Відомо про щонайменше 700 випадків вимушеного донорства. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Стало відомо про 700 випадків вимушеного донорства крові в таких закладах як Донецький національний університет, Донецький національний технічний університет, Донбаська національна академія будівництва і архітектури, Донбаська юридична академія, Донецький національний медичний університет імені М. Горького, Луганський медичний університет, Луганський аграрний університет, Луганський педагогічний університет, Луганська академія внутрішніх справ", - підкреслила омбудсмен.

Вона нагадала, що змушуючи студентів здавати кров для окупантів, РФ порушує статтю 11 додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року, яка передбачає захист жертв міжнародних збройнх конфліктів. Відтак Росія скоює черговий воєнний злочин проти українського народу.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...